Каква е тайната за приготвянето на всукна супа?Понякога тя може да

...
Каква е тайната за приготвянето на всукна супа?Понякога тя може да
Коментари Харесай

Каква е тайната на вкусната супа

Каква е тайната за приготвянето на всукна чорба?

Понякога тя може да бъде неповторимо вкусна, а различен път да е просто овкусена водица. Но по какъв начин да приготвим идеалната и вкусна чорба? Има ли някакъв характерен похват в това?
-->
Отговорът е да. Диетологът и биохимикът доктор Екатерина Новикова описа по какъв начин да приготвим идеалната чорба. Освен това тя изясни дали всички супи са потребни и за какво.

Експертът изясни, че супата предизвиква храносмилането на храната, защото бульонът разрежда стомашния сок.

В същото време при готвене на зеленчуци в супата всички витамини и ензими се унищожават. Освен това при готвене на месо креатинът и креатининът могат да се отделят в бульона.

Диетологът посочи, че е по-добре да ядете пилешка чорба с фиде или пасирана зеленчукова чорба, в сравнение с пържено парче месо или порция кнедли със сос.

„ За да извършите супата по-полезна, коства си да отцедите първия бульон (ако е чорба с месо). По-добре е да поставите някои зеленчуци, които могат да се употребяват сурови, както и билки непосредствено в чинията с готовата чорба “, посочи доктор Новикова.

На собствен ред сътрудника й – гастроентерологът доктор Сергей Вялов посъветва да се откажете от крем супите, защото те въздействат отрицателно на действието на панкреаса.

  jenata.blitz.bg

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР